KOKKOLAN TALVITANSSIT FESTIVAALI SIIRRETÄÄN SEURAAVAAN VUOTEEN KORONAPANDEMIAN VUOKSI

Kokkolan Talvitanssit -festivaali (16.-20.9.2020) siirtyy vuodelle 2021 koronavirus COVID-19 -pandemian vuoksi. Koemme laajamittaisen tapahtuman turvallisen järjestämisen mahdottomaksi vallitsevassa tilanteessa.

“Vuoden 2020 festivaalin peruuntuminen on erittäin harmillinen takaisku, sillä Talvitanssit on tuonut Kokkolaan vaikuttavia teosvierailuja ja mahdollistanut yleisölle monipuolisia osallistumisen tapoja tanssitaiteeseen jo neljännesvuosisadan ajan. Mutta odottavin mielin suuntaamme ajatuksia seuraavan vuoden festivaaliin, joka tuo muun muassa esiin erilaisia tapoja kohdata ja käsitellä tanssitaiteen kautta vaikeitakin asioita”, sanoo festivaalin taiteellisen työryhmän jäsen, tanssitaiteilija Hanna Korhonen. Vuoden 2020 työryhmään kuuluvat myös Anne Peippo ja Kati Raatikainen.

Ensi vuonna saadaan taas nauttia Kokkolan Talvitanssit festivaalista. Se järjestetään syyskaudella 2021 yhteistyössä Kokkolan kaupunginteatterin ja Pohjanmaan tanssin aluekeskuksen kanssa. Tarkemmasta ajankohdasta tiedotetaan myöhemmin.

Facebook-sivu

Lisätietoja:
Kokkolan Talvitanssit yhdistys ry:n puheenjohtaja
Eleni Pierides
Email. festivaali@kokkolantalvitanssit.net
Puh. 040 7373 586


Kokkolan Talvitanssit yhdistys & Tanssiteatteri Tsuumi esittää: Syyskuun iltamat

LA 12.9.2020 Klo 20-20.45 Kahvila Sahan pihapiirissä

Kokkolan Talvitanssit yhdistys vierailee Kokkolan Kinojuhlilla Tanssiteatteri Tsuumin Syyskuun iltamat -esityksellä. Luvassa on rennot tanssilliset iltamat, jossa tanssijat ja muusikot toteuttavat pienoisteoksia Kahvila Sahan ympäristöön. Ilta kulkee teemalla ”vihdoin yhdessä”, ajatuksena tuoda esiin sekä yksinäisyyden teemoja, että sitä riemua, mitä tanssiminen ja yhdessäolo ihmiselle antaa. Lopuksi kaikki voivat halutessaan osallistua pienimuotoiseen yhteiseen tanssihetkeen. Iltamissa noudatetaan turvavälejä ja otetaan huomioon asiaan kuuluvat turvatoimenpiteet.

Tapahtuma on ilmainen.

Esitys on osa Kokkola 400- juhlavuoden ohjelmistoa.

Esiintyjät:

Reetta-Kaisa Iles
Hanna Korhonen
Salla Korja-Paloniemi
Samuli Nordberg
Jarno Tastula

Yhteistyössä:

http://www.tsuumi.com/

https://kinojuhlat.fi/

Medialle:

Kokkolan Talvitanssit festivaalin sekä yhdistyksen yhteistyö Kokkola400 juhlavuoden ohjelmistoon kuuluvan DANCE ALL YEAR LONG KOKKOLA (DAYL KLA) hankkeen kanssa peruuntui myös.

DAYL KLA tanssin residenssihankkeen työryhmän taiteilija, Alessandra Corti (IT/DE), ei pandemiasta johtuen voi saapua työskentelemään Kokkolaan syyskuussa. Hänen taiteellinen työskentelynsä kuitenkin toteutetaan tanssivideona:

COCCOLA/SYLEILY

Tanssivideon näytös
pe 18.9. klo 18
Vapaa pääsy
Lisätietoa


Rahoittajat

Kokkolan kaupunki logo Taike logo Svenska Kulturfonden logo Pohjanmaan Tanssin aluekeskus logo Suomen Kulttuurirahasto Keski-Pohjanmaan rahasto logo

Kokkolan Talvitanssit ry - Föreningen för Vinterdans i Karleby rf

Kokkolan Talvitanssit yhdistys ry - Toimija Keski-Pohjanmaalla

Kokkolan Talvitanssit yhdistys ry:n tarkoituksena on toiminnallaan lisätä tanssitaiteen tunnettuutta ja saavutettavuutta, parantaa tietoutta tanssitaiteesta, syventää tanssitaiteen ymmärrystä ja edistää taidekasvatusta Kokkolassa ja koko Pohjanmaan alueella.

Yhdistyksen ydintehtävänä on tuottaa vuosittain Kokkolan Talvitanssit –festivaalia.

Yhdistys toteuttaa festivaalin lisäksi työpaja- ja muuta taidetoimintaa Pohjanmaan alueella, sekä toimii tanssitaiteen edustajana paikallisessa kulttuuritoimijoiden verkostossa.

Nykytanssifestivaalin tuottajana

Kokkolan Talvitanssit Festivaali on 25-vuotisen historiansa ansiosta saavuttanut arvostetun paikan Suomen nykytanssifestivaalien joukossa. Yhdistys perustettiin vuonna 2007 tuottamaan festivaalia.

Festivaali on oman alueensa laajin vuosittainen tanssikulttuurin tapahtuma. Se tarjoaa merkittävän foorumin tanssitaiteen julkiselle esittäytymiselle sekä taiteilijoiden ja yleisöjen kohtaamiselle.

Yhdistys pyrkii festivaalin kautta edistämään taidekentän kehittymistä: Festivaali antaa taiteilijoille ja luovan työn tekijöille esiintymismahdollisuuden, näkyvyyttä ja verkostoitumismahdollisuuksia. Festivaalin ohjelmistossa on sekä ansioituneita tanssintekijöitä että uraansa aloittavia kykyjä. Talvitanssien ohjelmisto esittelee ajassa olevaa tanssitaidetta sekä nostaa esille tanssin kentän uusia ilmiöitä. Yleisölle festivaali mahdollistaa monipuolisia kohtaamis- ja osallistumistapoja tanssitaiteeseen.

Yhdistyksen hallituksen kokoonpano

Kalenterivuosi 2020: